Photobucket

4 Nisan 2010 Pazar

İnsanda utanma olur - vol.2



Bu utanç dosyasında RAI müziğinin kralı Khaled ve ondan araklanan bir şarkıyı inceleyeceğiz sevgili dostlar:

KHALED - Didi


Khaled isimli abimiz (Türkiye'de herkes KALED diye okuyor ama normal okunuşu Halit, bildiğimiz Halit işte, Halit Kıvanç'ın Halit'i) RAI müziğinin kralıdır, şahıdır (RAI'nin diğer önemli isimleri için bkz. Rachid Taha, Cheb Mami, Faudel). Cezayir asıllı Fransız vatandaşıdır ama din iman kitapta pek işi yoktur, röportajlarında aşktan, hayatın tadını almaktan bahseder. Böylesine güzel bir insandır, al Kumkapı'ya balık restoranına götür aç önüne bir büyük, öyle büyük adamdır kendisi.

Bu şarkı da abimizin ilk uluslar arası başarısına yol açan şarkısıdır, kendi adını taşıyan albümündendir. Hatta Khaled'in bu albümünün öneminden bahsederken prodüktörlerinin Michael Brook ve Don Was olduğunu da belirteyim de Khaled'i "arap işte" diyip geçiştirmeyin. Ha, bana kalsa bir sonraki albümü Sahra daha güzeldir o ayrı. Neyse, işte abimiz 1992 yılında ilk albümünde Didi isimli bir şarkı yapıyor ve şarkı Avrupa'da falan çok ses getiriyor, o kadar ses getiriyor ki...

TARKAN - Kimdi


Popstarımız Tarkan'ın o rezalet ötesi, araklarla dolu ilk albümünün önemli şarkılarından biri olarak ortaya çıkıyor ama prodüksiyondaki falan farka baksanıza. Ayıptır ulan! Elin Cezayirlisi gidip Don Was'la Michael Brook ile kaydediyor bu albümü, siz gitmişsiniz casio org ile kaydetmişsiniz! Ayıptır be!


EMRAH - Ye Kürkü Ye


Hadi Tarkan'ı anladım da sana ne oluyor lan? Bir ara özendin pop yapacam diye, akranlarınla aynı ortamlara takılacan diye, ne oldu? Maymun oldun! Cocktail'in Türk versiyonunda oynattılar lan seni! Sana ne barmenlikten! Tarkan'ın söz yazarı Didi'yi Kimdi yapmış, yakın sularda yüzmüş ya sen? Ye Kürküm Ye ne lan? Bari "Ditti" falan yapsaydın da sansasyon yaratırdın, a benim Küçük Emrahıma!


Bookmark and Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder