Photobucket

21 Mayıs 2010 Cuma

Ankara'dan çıkan en iyi grup ve beraberinde getirdikleri



















Kim ne derse desin, Ankara'dan çıkan en iyi grup THE CLASH'tir! Ne alaka demeyin dostlarım. Zira, grubun kurucusu Joe Strummer Ankara doğumludur. Bildiğin Ankara! O yüzden DR. SKULL Ankara'dan çıkan en iyi ikinci gruptur!


Özellikle London Calling gibi efsane bir albüme imza atan The Clash hakkında fazla bir şey yazmayacağım. Hatta, hiç bir şey yazmayacağım! Sadece The Clash bağlantılı bir kaç video paylaşasım tuttu:


HAVANA 3 AM - Reach The Rock

Basgitaristleri Paul Simonon tarafından kurulu bir grup.Malesef kısa ömürlü oldular. Sene 1991'di, Super Channel diye bir müzik kanalında paso klibi çıkardı bu şarkının. Çok sevmiştim ama yıllarca unuttum resmen şarkıyı. Bundan 3 yıl önce youtube'da karşıma çıktı da hasret giderdik.


BIG AUDIO DYNAMITE - I Turned Out A Punk

Öldü diye herkes Joe Strummer'ı bilir de, Mick Jones'u bilmezler. Ayıptır ama! Bu şarkı da Mick Jones'un 1984'te kurduğu, canı sıkıldı mı dağıttığı, aklına esti mi yeniden kurduğu grubudur. Bu şarkı da sanki "ulan neler yaptığımı özetleyeyim" deyip de yaptığı bir şarkıdır :)


RACHID TAHA - Rock El Casbah

Khaled Rai'nin kralıysa, Rachid Taha da bozguncusudur! O sebeple de bir The Clash hiti olan Rock The Casbah'ı bu kadar iyi yorumlamıştır! Zaten, Rachid Taha'nın ilk grubu Carte de Séjour'u dinlerseniz, özellikle de Douce France yorumunu, Rachid'in içindeki punk'ı ortaya çıkarırsınız.



Ulan bir ben yokum burada!


Bookmark and Share

1 yorum:

  1. Bi daha yeryüzünde böyle bir grup olamayacak. Bu arada Ankara'nın dünya tarihindeki yeri ve önemine de değinilmiş oldu bir kere daha=)

    YanıtlaSil