Photobucket

4 Mayıs 2010 Salı

1 İyi 1 Kötü Haber!



































ÖNCE İYİ HABER:

Dünyanın en ilginç gruplarından biri olan RUSH'ın tarihi ile ilgili bir belgesel çekilmiş.


Geç bile kalındı diyebiliriz bu belgesel için. Zira medyada o kadar çok yer almazlar, kliplerini falan her yerde görmezsin, kolay bir müzik de değildir yaptıkları ama gittikleri her yeri spor salonu, stadyum demeden kapalı gişe yapıyorlar! Bunun örneği çok azdır heralde. Diyeceksiniz "ulan amarikada herkes kapalı gişe oluyor, Dave Matthews Band bile" ama bu adamlar Avrupa'da Güney Amerika'da bile kitleleri peşine takıyor sonuçta, Rush In Rio örneğinde olduğu gibi:


Neyse, Beyond The Lighted Stage adlı bu belgeselde grubun çeşitli konser görüntüleri, backstage görüntüleri, grupla ve de Gene Simmons, Billy Corgan, Sebastian Bach, Kirk Hammett, Jack Black gibi isimlerle röportajlar mevcutmuş. Acaba, Fanboys filmine de bir değinme var mıdır? Zira, o filmde Star Wars fanı gençlerin asosyalliğinin daha da iyi betimlenmesi için bir sahnede adamların kaset arşivini gösteriyordu ve kasetlerin neredeyse tümü RUSH kasetleriydi!


Belgeselin galası 24 Nisan'da New York'ta Tribeca Film Festivali'nde yapılmış. Darısı bizim başımıza. DVD'si falan çıkacak, alıp izleyecğeiz, kurtuluşu yok ama başlıkta da belirttiğim gibi bir de kötü haberim var:

KÖTÜ HABER:

Belgeselin yönetmeni Sam Dunn! Headbanger's Journey, Global Metal ve Flight 666 adlı yüzeysel, metali metalciye övme belgesellerinin yönetmeni yani. İyi niyetli bir arkadaşımızdır kendisi ama yaptığı işler çok yüzeysel be aga! Metalciden başka kimsenin ilgisini çekmeyecek şeyler. Hele ki Headbanger's Journey'deki "Black Metalciler olmasa Metal şahane müziktir" veya Global Metal'deki "Metalciyiz ama kilisiye gider, namaz da kılarız" alt mesajları tam Türk solcusu yaklaşımlarıydı, fazlasıyla rahatsız olmuştum. Flight 666'in sonunda da "eee?" diye sormuştum. Bakalım, RUSH ile ilgili daha ne yeni sorular oluşacak kafamızda? Belgesel dediğin soru cevaplamalı, yeni soru işaretleri yaratmamalı.


Neyse, çekilmiş belgesel, napalım, oturup seyredeceğiz. Bunu bulamayanlar da var.

Bu yazıyı da en sevdiğim RUSH şarkısı Red Sector A ile bitireyim bari.



Bookmark and Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder