Photobucket

28 Kasım 2011 Pazartesi

Ça plane pour moi




Yukarıda dinlediğiniz şarkı Aralık 1977'de yayınlamış bir şarkı, "Her şey yolunda" gibi bir anlamı var. Söyleyen kişi Plastic Bertrand adında bir Belçikalı, daha sonra Televizyon yıldızı falan olmuş.

Mutlaka bir yerlerden duymuşsunuzdur bu şarkıyı ama çok da fantastic bir özelliği var bu şarkının o da şu:







İngiliz grup Elton Motello bu şarkıyı Kasım 1977'de yayınlamış! Yani, Plastic Bertrand'dan 1 ay önce! Aslında mevzu o dönemin "zeki" prodüktörlerinin marifetiymiş. Bu şarkı ilk olarak Fransızca kaydedilmiş, daha sonra aynı altyapıların üstüne Elton Motello'nun solistine söyletmişler. Fakat iki single birbirine yakın zamanda çıktığı için baya kavgalar falan dönmüş.

Bu şarkının İngilizce versiyonunu daha sonra The Damned de söylemiş:






Bu şarkı ile ilgili rezaletler bitmemiş ama! Yıllar sonra ortaya çıkan şu ki, en üstte videosunu izlediğiniz Plastic Bertrand sadece görüntü! Şarkıyı aslında Lou Deprijck isimli kişi seslendirmiş! Abimiz yıllar sonra bu şarkıyı kendi adıyla yayınlamış:






Ya işte böyle dostlar, süper şarkı ama tonlarca rezalete, kepazeliğe maruz kalmış. yine de seviyoruz, hassasıyız.. konumuzu skandal adam Plastic Bertrand'dan bir Dalida coverı ile bitirelim:



1 yorum: