Photobucket

30 Kasım 2011 Çarşamba

Otzikinci gün
















Madem kült bir programın jenerik müziğini paylaştık, şimdi de"Sokaktaki Adam" ve "Ee" dendi mi akla gelen Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. gün'ün jenerik müziğini paylaşalım:








Tabi bu yukarıda dinlediğiniz biraz modernize edilmiş haliydi şarkının. Neyse, gelelim şarkının orijinaline:

























İngiliz yazar H.G. Wells tarafından yazılan War Of The Worlds romanından esinlenen Jeff Wayne tarafından bestelenen müzikalin açılış şarkısı Eve Of The War'un Richard Burton tarafından seslendirilen introsundan hemen sonra giren müziği biz yıllarca 32. Gün'ün jenerik müziği olarak dinledik.







Hazır konusu açılmışken War Of The Worlds'den bahsedelim biraz. Uzaylıların dünyayı istilasını anlatan roman 1898'de yayınlanmış. Roman 1938 yılında ABD'de radyoda yayınlanmış ve kitaptaki anlatıcı rolünü üstlenen Orson Welles öyle inandırıcı oynar ki rolünü radyoyu dinleyen insanlar gerçekten de dünyanın uzaylılar tarafından işgal edildiğini sanıp sokaklara dökülürler!






Bu romandan etkilenen Jeff Wayne romanın müzikalini yazar. Romandaki önemli karakterleri Richard Burton, David Essex, Phil Lynott, Julie Covington, Justin Hayward gibi ünlü isimlere seslendirtir. Moody Blues grubundan Justin Hayward'ın seslendirdiği Forever Autumn şarkısı listelerde büyük başarı da kazanır:









Jeff Wayne aslında bu şarkıyı 1969 yılında LEGO reklamı için bestelemiş! Ardından 1972 yılında Vigrass and Osborne 45'lik olarak yayınlamışlar.







War Of The Worlds içinde bir aşk şarkısı olsun isteyen Jeff Wayne bu şarkıyı bir de Justin Hayward'a söyletir.

Albümün ilginç bir konuğu da, ki bu albümle bu kadar ilgili olmamın sorumlusudur, Thin Lizzy'nin herşeyi Phil Lynott. Müzikalde Rahip Nathaniel'i canlandıran Phil Lynott'un seslendirdiği The Spirit Of Man ile yazıma son verirken Mehmet Ali Birand'dan girip Phil Lynott'tan çıkmanın haklı gururunu taşıdığımı belirtmeden edemeyeceğim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder