Photobucket

7 Kasım 2011 Pazartesi

Bir efsane daha izledik






6 Kasım 2011 Pazar günü İstanbul'dan bir efsane geçti. Ted Nugent, Pink Floyd, Vanilla Fudge, Cactus, King Kobra, Blue Murder, Ozzy Osbourne, Rod Stewart, Paul Stanley, Marty Friedman gibi isimlerle davul çalmış, dünyanın ilk rock davul kliniklerini veren Carmine Appice , İstanbul Mehmet zilleri, Drum Bass Dergisi, Drum Club, Dec Müzik ve TRT Türk'ün katkılarıyla İstanbul Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde bir workshop verdi

2 saate yakın süren workshop boyunca çeşitli davul teknikleri, Shuffle Beat gibi kendine has davul tekniğini, çok enteresan baget tutuş yöntemini (ayıptır söylemesi NAH yapar gibi tutuyor bagetleri) gösterdi, davulculara ilginç önerilerde bulundu, yaşadığı ilginç olayları anlattı. Kısaca 2 saat boyunca davul ile ilgili 45 yıllık bir tarih yolculuğu yaşadık.

Davulun müziğe güç ve enerji veren tek enstrüman olduğunu belirten Appice'in 5 kelimesinden biri POWER, biri de GROOVE oldu.

Workshop'ta kurduğu enteresan cümlelerin bir kısmı ve workshop'ta çektiğim bir kaç foto aşağıda. Buna benzer önemli müzisyenlerin workshopları, kliniklerini kaçırmamakta fayda var. Enteresan bilgiler edinebiliyoruz.





















"i don't like wood snares, i love metal" dedikten sonra devil's horn yaptı.
















"genç davulculara en büyük tavsiyem başka enstrüman çalıp beste yapın. telif haklarında geri kalmayın. yoksa, grubunuzun gitaristi lamborghini sürerken siz volkswagen ile gezersiniz"
















"rod stewart ile birlikte yaptığımız do ya think i'm sexy şarkısından çok para kazandım. eski karım çok seviyor bu şarkıyı"
















"john bonham ikinci albümde benim setupın aynısını kullandı. hatta onlarla turlarken ikimizin davul setupları birebir aynıydı. biz sahneden indikten sonra benim davulum götürülüp bonham'ın davulu getirildiğinde seyirciler kıllanıyordu. zira, ikisi rengine kadar tamamen aynı davullardı"
















"bu sıralar dünyada bir numara olan isim Lady Gaga... anlamıyorum"
















Bu etkinliğin sorumluları İstanbul Mehmet Zilleri, Drum Club ve Drum Bass Dergisi'nin güzel insanlarının haklı gururu.
















Ayağımıza kadar bir efsane gelmiş, bir foto çektirmeden olmazdı.
















Ortağım Gökhan babaya grubu King Kobra'nın bir CD'sini imzalatırken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder