Photobucket

16 Aralık 2011 Cuma

Kraliçe öldü beyler :(




80'li yılların en önemli gruplarından biri kesinlikle THE SMITHS'tir. Harbi anlamda iyi, Euortrash tarzı poplardan iyi demiyorum yani. Kalitelidir, özelliklidir, vs.. Na bu grubun da en önemli albümü THE QUEEN IS DEAD'dir. Kapağında Alain Delon'un L'Insoumis filminden bir sahnenin fotosu kullanılmıştır. Başından sonuna enteresan bir albümdür. Albüm başında 1. Dünya Savaşı sırasında yayınlanan Take Me Back To Dear Old Blighty adlı şarkıdan bir sample'ın da olduğu albümle aynı adı taşıyan şarkıyla başlar. (embedding koymamış puştlar, buradan izleyin: http://www.youtube.com/watch?v=Wz5IFl7uCis )




Frankly Mr Shankly, Bigmouth Strikes Again, Some Girls Are Bigger Than Others ve tabi ki There's A Light That Never Goes Out gibi hit şarkıları içeren bu kült albüm için 1997 yılında bir de THE SMITHS IS DEAD adlı leziz bir tribute albümü de yayınlandı. Dönemin önemli gruplarını içeren albümden bir kaç unutulmaz performans:




PLACEBO "Bigmouth Strikes Again"





THERAPY? "Vicar In A Tutu"



SUPERGRASS "Some Girls Are Bigger Than Others"

Şimdi soracak olabilirsiniz, nerden esti THE QUEEN IS DEAD diye? Doğru, albüm çıkalı 25 yıl olmuş, ne alaka? Ne alakası var mı? 17 Aralık gecesi (yarın gece yani) Indigo'da "The Queen Is Dead 25. Yıl Partisi" var, hem de THE SMITHS'in davulcusu MIKE JOYCE DJ'lik yapacak!! 



MIKE JOYCE'un DJ'lik yapacağı partinin biletleri Biletix'te satılıyor ama KUULİS'te hala bir miktar davetiye mevcut. Buraya tıklarsan nasıl davetiye kazanacağını görebilirsin. Bir dene şansını bence.. Cumartesi gecesi yapacak daha iyi bir işin yoktur bence... en azından 12.00'den sonra yoktur :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder